«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου

331εκ.€ για 110 έργα σχολικών υποδομών από το ΕΣΠΑ εξασφαλίζει η ΟΣΚ ΑΕ

«Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για έργα σχολικών υποδομών», δήλωσε ο Ηρακλής Δρούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ παρουσιάζοντας τα έργα σχολικής στέγης που εντάσσονται στο ΕΣΠ.
Μέχρι σήμερα, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση ένταξης 10 έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25,6εκ.€ στο ΕΣΠΑ και 4 έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 10εκ.€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενώ έχουν κατατεθεί προτάσεις ένταξης ακόμη 23 έργων, προϋπολογισμού 65εκ.€. Συνολικά, η ΟΣΚ ΑΕ προγραμματίζει την υποβολή και ένταξη στα αντίστοιχα προγράμματα συγχρηματοδότησης 110 έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 331εκ.€.
Mε τον τρόπο αυτό ξεκινά δυναμικά η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, που ως το 2010 είχαν μείνει εντελώς ανεκμετάλλευτοι με σημαντικές απώλειες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος σχολικών υποδομών της χώρας.
Στα άμεσα σχέδια μας είναι και η ένταξη δύο μεγάλων έργων για την περιφέρεια Αττικής: στο Δήμο της Αθήνας οι παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στο συγκρότημα της Γκράβας και στη συνέχεια στο συγκρότημα πολυκλαδικών σχολείων του Δήμου Ηλιούπολης.
(13 Απριλίου 2011)