«Μια ανθρωπότητα που δεν βρίσκει τον τρόπο να ξαναφτιάξει τον κόσμο γύρω της, βρίσκει τον τρόπο να γεράσει, και πολύ γρήγορα μάλιστα!» (O.Eλύτης)


Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Οι απαντήσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας.


Τα μέλη της κίνησης Πολιτών «Χαρταετός», πιστεύουν ότι:

  1. Ο Πολίτης δεν πρέπει να απαιτεί και να περιμένει, αλλά να προτείνει, να διεκδικεί και να συνεισφέρει.
  2. Ο πολίτης υποχρεούται να ενημερώνεται επαρκώς πριν διαμορφώσει άποψη και καθορίσει την δράση του.

Στο πλαίσιο των παραπάνω αρχών και με πρόθεση να συμμετέχουμε στην προσπάθεια λύσης προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας, μείζον μεταξύ αυτών θεωρούμε το κυκλοφοριακό, απευθύναμε επιστολή(Φεβρουάριος-παλαιότερη ανάρτηση) με μία σειρά διαπιστώσεων και ερωτήσεων προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λάβαμε από το Δήμαρχο κ. Γ. Αναγνώστου και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" τις παρακάτω επιστολές:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε απάντηση της επιστολής σας σχετικά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που

αντιμετωπίζει η πόλη μας, έχω να σας ενημερώσω τα εξής:

Η ήδη εγκεκριμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης είναι σήμερα ανεπίκαιρη, αφού σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην άμεση προοπτική υλοποίησης μεγάλων παρεμβάσεων όπως είναι η επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού και η δημιουργία και λειτουργία σταθμού του μετρό στην Ηλιούπολη.

Ειδικά για το θέμα της Περιφερειακής Υμηττού βρισκόμαστε σε επαφή με τους μελετητές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Όπως είναι φανερό εάν δεν οριστικοποιηθούν τουλάχιστον οι μελέτες για τα δύο αυτά θέματα (Περιφερειακή –Σταθμός Μετρό) δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επικαιροποίηση της υπάρχουσας κυκλοφοριακής μελέτης.

Όσον αφορά την πλατεία « Εθνικής Αντίστασης» ,σαν Δημοτική Αρχή είμαστε τελείως αντίθετοι, στη δημιουργία εκεί υπόγειου χώρου στάθμευσης, αλλά και στην αυθαίρετη διαμόρφωση των πεζοδρόμων στη σημερινή τους μορφή, που μόνο προβλήματα δημιούργησε.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πλατείας και επανεξετάζουμε με βάση και τις δικές τους προτάσεις, την επαναφορά της πλατείας και των γύρω χώρων στην αρχική τους μορφή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ:

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ"

Αγαπητοί φίλοι του «Χαρταετού»,

Καταρχήν θα θέλαμε να καλωσορίσουμε την δημιουργία της κίνησής σας στην πόλη που ζούμε. Πιστεύουμε η εμπειρία όλων σας και ιδιαίτερα μελών σας με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία στα δημοτικά μας πράγματα επί σειρά ετών, θα βοηθήσει στην επίτευξη κοινών στόχων και προοπτικών για την πόλη μας.

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτετε έχουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω απόψεις:

  1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η «Δημοτική Αλλαγή» εκπόνησε και ψήφισε την τετραετία 2002-2006 κυκλοφοριακή μελέτη που απαντούσε στα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Η μελέτη αυτή δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί οι πολίτες μας έταξαν με την ψήφο τους στην αντιπολίτευση.

Σ’ημερα πιστεύουμε και προωθούμε την επικαιροποίηση της μελέτης αυτής που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ΄όψιν της τους 3 σταθμούς μετρό στην πόλη μας και τη διέλευση της περιφερειακής Υμηττού που θα επηρεάσουν καταλυτικά το κυκλοφοριακό της πόλης.

  1. Σχετικά με την πλατεία Εθνικής Αντίστασης η τεχνική πρόταση η οποία προήλθε από τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα επηρεασθεί καθοριστικά από την τελική κατάληξη της περιφερειακής Υμηττού (υπόγεια ή επίγεια). Και τούτο διότι η πιθανή υπογειοποίηση της περιφερειακής δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση υπόγειου σταθμού στάθμευσης κάτω από την πλατεία. Όπως αντιλαμβάνεστε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις.
  2. Σχετικά με την περιφερειακή Υμηττού γνωρίζουμε μόνο τη μελέτη και τα σχέδια που το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε υποβάλλει το 2005.Η αναθεωρημένη πρόταση δεν έχει τεθεί ακόμα υπ΄όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ευελπιστούμε ότι θα συμβεί γρήγορα.

  1. Σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματά σας πρέπει να γνωρίζετε πως μια βασική

κατεύθυνση της κυκλοφοριακής μελέτης ήταν η από τροπή των οχημάτων που χρησιμοποιούν τον οδικό άξονα της Ηλιούπολης για να διαπερνούν τον ιστό της κατευθυνόμενοι ή ερχόμενοι από άλλες κατευθύνσεις. Είναι επίσης βέβαιο ότι η επικαιροποίηση της μελέτης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ΄οψιν της τις εμπορικές πλατείες και οδούς, την ασφαλή διέλευση και αναψυχή καθώς και τις πυκνοδομημένες περιοχές της πόλης μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο επικεφαλής της Δ.ΟΜ.της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

Πανταζόπουλος Δημήτρης



Δεν υπάρχουν σχόλια: